Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Luuknieuwenhuis

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Luuk via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 06-05-2015 Aan alles komt ... (3)
  • 27-04-2015 Belfast (1)
  • 16-04-2015 Wicklow fieldtrip ... (2)
  • 12-04-2015 Pasen en the UK (1)
  • 30-03-2015 Cliffs of Moher (3)

Statistieken

Dit dagboek is 5476 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag St. Patricks Day!

Toon op kaart

20 maart 2015 | Door: Luuk Nieuwenhuis

Aantal keer bekeken 168   Aantal reacties 3   Dublin, Ierland
a A

St. Patricks Day!

Hallo allemaal,

Het is inmiddels alweer het einde van een veelbewogen week. Deze week stond namelijk helemaal in teken van Paddy's day, oftewel St. Patricks Day!

Uiteraard hebben wij deze dag niet voorbij laten gaan. Voordat de daadwerkelijk dag gevierd kon worden, moesten er natuurlijk (groene) spullen gehaald worden. Ik had mij uitgedost met een Ierse vlag en facepaint, bescheiden maar toch goed genoeg.

Op de dag / nacht voor Paddy's day zijn er altijd grote feesten in de stad. Dit kun je vergelijken met koningsdag / nacht. De nacht hebben wij uitgebreid gevierd in Diceys, een mooi club in het centrum, van deze avond zijn ook foto's / video's toegevoegd.

Maar de dag erop was het tijd voor het 'echte' werk! St. Patricks Day!

De dag begon met een parade in de stad, vergelijkbaar een kleine carnavalsoptocht in Nederland. Diverse wagens en loopgroepen deden hun best om ondanks het enigszins koude weer te genieten van de massale aandacht. Ook waren er diverse muziekkorpsen aanwezig, met onder andere doedelzak, ook hiervan zitten foto's en video's toegevoegd.

Na de parade gaat iedereen naar een pub toe, er wordt gezongen, gedanst en gedronken. Na diverse pubs te hebben bezocht, besloten we om naar de Merchants Arch te gaan, een mooie grote pub aan de Liffey.

Deze bar is vrij groot en bestaat uit twee verdiepingen waar op beide verdiepingen fantastische live muziek werd gespeeld. Allereerst was er een duo met gitaar en viool, later kwam er een ander duo die banjo en gitaar speelde. De video's zal ik ook zeker toevoegen, een absolute aanrader!

Het feest ging door tot in de kleine en vroege uurtjes, waarna wij vervolgens onze weg terugvonden naar Drumcondra om te dromen over een geweldige paar dagen. Het was een feest wat ik de rest van mijn leven over zal blijven vertellen, een absolute aanrader voor wie dan ook.

Ik ga zeker nog een keer terug!

Tags: Paddy's day, St. Patricks, Dublin, Guinness, Toeristen

Ga naar het overzicht

Video's bij verslag (5)

Reacties (3)

20 maart 2015 15:15 | Door: Kees-Jan

Hoe wordt de dag op scholen gevierd? Zijn er speciale activiteiten of feesten?
Fijn dat je nu weekend hebt om bij te komen, anders zou je het niet vol houden, al die feesten... :-)
Kees-Jan

20 maart 2015 17:02 | Door: Rob en Helmien

Leuke dag die Paddy! Nu snap ik de naam van die Doetinchemse kroeg

20 maart 2015 22:51 | Door: Luuk Nieuwenhuis

Hallo Kees-Jan en Rob / Helmien,

De dag zelf is een nationale feestdag sinds 1903. Iedereen is dus vrij en er wordt veel feest gevierd. Elke county heeft zo zijn eigen activiteiten, veelal parades en muziek. In Dublin zelf is 90% toerist. De Dubliners zelf verlaten liever de stad in verband met de drukte.

Inderdaad, St. Patricks day is een iets te lange naam om telkens uit te spreken, vandaar Paddy!

Groeten Luuk!